Slankesupper

Suppe er godt at spise for dig som vil gå ned i vægt. Uanset hvilken diæt eller metode du anvender så findes der som oftest en god suppe som passer. Her får du forslag til forskellige supper.

GI-suppe

1 hvidløgsfed.
1 fennikel.
1 blomkålshoved.
3 dl piskefløde.
Salt.
Timian (gerne frisk).
Olie til stegning.

Del blomkålshovedet i mindre buketter og læg dem i en gryde. Hæld vand i til blomkålsstykkerne er dækket til. Kog op lad det koge til blomkålen er helt blød. Hæld vandet af, men gem det.

Del fenniklen i mindre stykker. Varm olien op i en gryde og kom et presset hvidløgsfed i. Pas på ikke at brænde hvidløget på, da det så får en bitter smag. Læg fenniklen på panden og steg på lav varme til fenniklen er blød.

Læg blomkålen ned i gryden med fennikel og hæld piskefløden i. Blend eller mix suppen til en flydende konsistens. Hæld blomkålsvandet i til suppen får den ønskede konsistens.

Salt og krydr med timian. Server mens suppen stadig er varm.

LCHF-suppe (low carb high fat)

Smør.
1 løg.
½ hvidløgsfed.
1½ spsk tomatpuré.
5 dl piskefløde.
3 dl fiskebouillon.
1 kuvert safran.
2 laksefileter.
10-20 færdigkogte og pillede rejer (antal afhængig af størrelsen).

Riv eller hak løget. Smelt smørret i en gryde og steg løgene heri. Pres hvidløget i lad det stege med. Kom tomatpureén i og rør rundt. Lad det stege i 1 minut. Hæld fløden og bouillonen i og kog op. Tilsæt saffranen. Lad suppen simre i ca. 15 minutter.

Rens fisken for skind og evt. ben. Del fileterne i mindre stykker og kom dem ned i suppen. Lad suppen koge i yderligere 5-10 minutter til fisken er gennemkogt, men pas på den ikke udkoger.

Tag gryden fra kogepladen og tilsæt rejerne. Dekorer med frisk timian eller dild.

Fedtfattig suppe

500 g hakkede tomater.
1 løg.
1 hvidløgsfed.
2 dl vand.
1 bouillonterning.
2 spsk soja.
2-3 spsk stærk salsa.
1½ tsk merian.
1½ tsk timian.
2 dl minimælk.
1 dåse majs.
Lidt olie til stegning.

Skræl og skær løgene i skiver. Varm olien op i en gryde og steg løgene heri. Kom det pressede hvidløgsfed i og lad det stege med i yderligere nogle minutter.

Hæld de hakkede tomater og vandet i. Kom bouillonterningen i og kog op.

Tilsæt soja, merian, timian og salsa. Lad det koge i 10 minutter. Blend suppen med en stavblender til den er helt flydende.

Hæld mælken og majsen i og lad suppen koge op.

Klar til servering.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>